2025-01-17
一间细小嘅店舖经营咗一段好长嘅时间,可惜敌不过香港寸金尺土、食材昂贵及租金上涨关系,最终都系走上结业嘅不归路。小店就在铜锣湾中央图书馆铜锣湾中央图书馆停车场出口对面(摩顿台),朋友叫了汉堡包,我叫了沙律,虽然对上一次帮衬已经系好多年前,但感觉食物嘅水准依然可以维持,而今时今日香港嘅状况呢个坚持并不容易,由于进入店舖时看到店舖将于2025年1月21号停止营业,所以食完沙律之后即时再叫一个汉堡包,仍然觉得食物材料新鲜质量高,从食物中你感觉到厨师用心嘅料理及老板娘嘅服务非常之咁体贴到位而且专业,我简单评语就系食材令你食得愉快,别出心裁心形汤碗亦好吸引。后边老板娘见我哋再叫多一个汉堡包,亦都特别帮我嘅朋友升级咗跟餐嘅咖啡,又普通嘅咖啡成为蒸馏咖啡,我自己饮咗老板娘介绍嘅一个热花茶,大家可以睇图片。希望大家喺结业之前可以去帮衬一下,亦都希望佢可以尽快喺新嘅地方重新开业,呢一篇文章唔系打手文章,我经常喺香港唔同地方试唔同嘅餐厅同埋食材,算系一个腌尖嘅人,我能够称赞嘅餐厅一定系有非常好嘅水准,无论系食材同埋服务方面,而且我亦都经常出差外国,所以能够相对比较客观去对食材用料及服务环境作出个人嘅评价,大
希望大家喺结业之前可以去帮衬一下,亦都希望佢可以尽快喺新嘅地方重新开业,呢一篇文章唔系打手文章,我经常喺香港唔同地方试唔同嘅餐厅同埋食材,算系一个腌尖嘅人,我能够称赞嘅餐厅一定系有非常好嘅水准,无论系食材同埋服务方面,而且我亦都经常出差外国,所以能够相对比较客观去对食材用料及服务环境作出个人嘅评价,大家可以参考。