2020-05-13
今日奶绿男收工约妈子嚟葵芳食个dinner 事关前几日碌ig见到有人贴个香酥鸭生菜包就心郁郁 一于嚟会一会呢间Star Kitchen 一试究竟🤨嚟到老板非常热情好客 同我地介绍佢既菜式点完餐好快为我地送上餐汤沙律 🥱掀掀menu原来都有讲到呢个香酥鸭系有名堂 系老板之前起当地学既爱尔兰传统香酥鸭 👀不过老板就将传统用过既pancake皮改咗做生菜包 改良下令到包香酥鸭更加正👍🏻 香酥鸭肉配埋小小酱汁食落几香浓滋味 😋加埋青瓜生菜同甘荀条食落多份清新得嚟 又几有口感 肉同蔬菜配合得好好 👌食落完全唔洗怕食到得肉味会好油腻 果然系独家秘方制造 真系唔错㖞😌另外我哋点左个睇落几特别既意粉set 叫蒙古忌廉带子意粉 🤩蒙古忌廉真系未试过 大家唔洗俾蒙古两只字吓亲 食落唔怪 调味都几啱我既口味 😛味道食落系甜中带辣 真系几特别 带子几大粒 意粉煮得啱啱好 弹牙 唔错 跟餐仲加咗个低糖既Tiramisu 份甜品仲有画碟做装饰 几有心思 🥰呢份tiramisu 食落比平时多咗份更浓郁既咖啡味 食落完全唔会有甜得滞既感觉 几正呢间小店野食都几特别 食到唔知食咩好 觉得日日食嚟食去都食
另外我哋点左个睇落几特别既意粉set 叫蒙古忌廉带子意粉 🤩蒙古忌廉真系未试过 大家唔洗俾蒙古两只字吓亲 食落唔怪 调味都几啱我既口味 😛味道食落系甜中带辣 真系几特别 带子几大粒 意粉煮得啱啱好 弹牙 唔错 跟餐仲加咗个低糖既Tiramisu 份 甜品仲有画碟做装饰 几有心思 🥰呢份tiramisu 食落比平时多咗份更浓郁既咖啡味 食落完全唔会有甜得滞既感觉 几正
呢间小店野食都几特别 食到唔知食咩好 觉得日日食嚟食去都食西餐日本野泰菜既 可以嚟试下呢度既菜式 爱尔兰既 蒙古既都有 加上呢度环境都唔错 店内既装修几有品味 灯光氛暗 好啱嚟食饭relax吓