一直想黎呢度食甜品, 但一直都好难book, 要一早约定日子朋友好早book, 终于食到~食完晚餐黎呢到叫咗佢地signature嘅Improvisation $328两个人食(佢地好似有min. charge每位$12x), 价钱比预期平~ (佢地话个款式3个月转一次)佢地开始整前一定会问"有无对任何食物敏感?", 因为佢地个甜品包含咗好多种类嘅野~ 开始前有个Raspberry醋冻汤(希望无记错), 酸酸地好清新开胃~之后佢地就开始画/砌个甜品~ 帮我地整个女仔整得非常有缐条美感, 一边整一边介绍每一个材料, 成个过程令我地睇得非常开心!!成幅画嘅甜品用咗好多种材料, 好佩服佢地记得哂所有名, 系咁快之下我已尽量记住入面明显d一旧旧(唔系汁)嘅材料~特别钟意好好味嘅:1) 红色细细粒多粒嘅红梅酸酸地2) 啡色细细粒多粒嘅caramel, 味道好似乐家杏仁糖3) 红色四方形一旧嘅系香橙啫喱, 好弹牙4) 绿色一旧嘅系绿茶monchi, 又系好弹牙之后其他有d: 类似肚池饼嘅糖霜, 炭朱古力等~雪糕今期系: 石榴味(粉红色个中间大大旧)同朱古力味(黑色个中间大大旧), 我比较钟意石榴味

特别钟意好好味嘅:
1) 红色细细粒多粒嘅红梅酸酸地
2) 啡色细细粒多粒嘅caramel, 味道好似乐家杏仁糖
3) 红色四方形一旧嘅系香橙啫喱, 好弹牙
4) 绿色一旧嘅系绿茶monchi, 又系好弹牙

之后其他有d: 类似肚池饼嘅糖霜, 炭朱古力等~

雪糕今期系: 石榴味(粉红色个中间大大旧)同朱古力味(黑色个中间大大旧), 我比较钟意石榴味酸酸地, 好好味~

之后仲有两柸野饮可以拣drink list嘅咖啡/茶/果汁; 我地拣咗黑加伦子汁同石榴汁, 两只都好好味好fresh~

$328前后4柸野饮, 佢地用心画嘅一大幅甜品画, 加开心嘅过程, 非常值!! 会再黎!!
2015-02-25
$180 (宵夜)
  • improvisation