2017-12-17 295 浏览
屋企附近新开佐间车仔面,小店环境光猛企理,坐得舒适。望下menu,平时食开车仔面嘅面类选择都有(面底$8),公仔面外仲可以加钱转岀前一丁,适合一d有d要求嘅客人。配料反而睇到砵砵车仔面有心思嘅地方,分咗非一般必食推介($14)、超惹味推介($10)、车仔面推介($8),价钱各有不同,但每个类别都有值得一试嘅配料。例如话梅猪手、麻辣肚丝、豉油王粉肠、辣汁猪肺呢d都在面档比较少见,属非一般必食推介。甜酸正斋、卤水大肠、五香牛腩都是超惹味推介。至于车仔面推介不只有鱼蛋、豆卜,仲有卤水翼尖、鲍汁萝卜和自家制水饺!至于汤底除咗有清汤、腩汁、沙爹汁,爱辣之人仲可以拣咖喱汁、辣汁同云南酸辣汁!两个人其实仲有二人套餐,都好丰富呢!真系好多想试!可惜刚刚病好,惟有选得清淡,好彩都仲有唔少选择。拣佐原创白榨饺、芹菜木耳饺、秘制冬菇同新鲜时菜。唔食得辣嘅我当然选清汤。首先要一赞清汤,果然好清甜,调味恰到好处唔会太咸,而且饮得岀冇落味精!白榨饺即系白菜加榨菜,第一次食,原来两种睇落风马牛不相及嘅材料味道都几夹,榨菜咸香令味道更为有层次。芹菜木耳饺味道都有惊喜,健康足料!菜心卖相都几靓,如果份量多d就仲好啦!秘

两个人其实仲有二人套餐,都好丰富呢!

真系好多想试!可惜刚刚病好,惟有选得清淡,好彩都仲有唔少选择。拣佐原创白榨饺芹菜木耳饺、秘制冬菇新鲜时菜

秘制冬菇滑身又入味,简单好味!

妈妈就简单点咗一碗花胶碗仔翅,好好食!好足料,入面花胶好多,虽然唔系d咩好靓嘅花胶,但系咁多块仲想点!冬菇丝亦好多,每啖都口感丰富,而且汤底鲜甜可口,值得一试。