2018-06-20
系中午帮衬过几次这间系公司附近的饺子店, 觉得都几好食&价钱实惠。当然佢又系小店,一定要写返篇食评支持。这间铺头入面卖13款饺子,比同区系街市果间,lee间都几多款。而且有d款都几创意,我就未试哂全部款,所以都唔知系点呀!lee款系韮菜饺子米线, 佢个饺子其实几足料&重手的。 而这款饺子味道普通,不过不失。 因为有其他未比佢更好食。若果推介味道: 粟米香菇饺,粟米三色椒饺 都系好食。 而有几款味道几有创意: 咖哩薯仔饺(未试过), 鲜肉芝士饺(味道特别,有惊喜嫁), 鲜肉紫菜饺(味道麻麻)都系出面少食到。除左饺子之外, 佢嘅精髓系个汤。 佢写系淮山花胶猪骨汤,我想讲佢个汤真系正,我平时出街食粉面系唔会饮人地嘅汤底,因为通常都系咸到呕味精野,一系好似滚水开嘅咁。 但我想讲这间店嘅汤,味道真系正。唔会系咸到呕,好香猪骨味。最重要! 你好彩的话,系会见到个汤入面系有花胶。 我食过几次都有....所以lee 间铺头值得一试。 但美中不足的是,不包饮品, 餐饮另叫。
若果推介味道: 粟米香菇饺,粟米三色椒饺 都系好食。