2024-05-10
去左观塘见客, 个客话带我食好野. 去左成业街楼上餐厅, 餐牌劲多选择。 呢间都可叫做小店。 4人负责晒全店所有野。 餐厅唔洗加一, 系行自助形式, 有自助斟水餐具区, 用app落单 快捷方便。 我地12:15pm 到仲未好多人, 可直入唔使等. 但食食下劲多人, 午餐时间系爆晒棚, 客人同我讲, 平时要book定位, 唔BOOK 位唔使谂住有位. 餐厅环境都好企理, 半开放KITCHEN . 我叫左 日本飞驒牛汉堡滑蛋盖铁板拌饭 $89本身见到个名同图都已经好想食. 加上见差不多枱枱客都有一份. 咁无理由唔叫啦. 铁板上菜,热力十足香喷喷 ! 份量好大一卖上超靓. 飞驒牛汉堡超厚, 肉味浓口感佳搭配芝士的鲜美,味道再升华一层,滑滑溜嘅蛋包住D 饭, 超开胃. 仲有粟米蕃茄仔伴碟增添多份甜甜味劲满足 . 真系一试难忘!真心何必食之选. 配蕃茄甘荀汤 - 绵绵嘅口感, 劲浓嘅蕃茄甘荀味. 一口就知落足料先可做到咁. 劲口饮. 简单一个汤都俾我感觉到佢地嘅用心制作. 软壳蟹、蟹籽、香辣蕃茄汁杂海鲜意粉 $108 软壳蟹炸得刚刚好外脆内软. 保持到蟹肉鲜嫩, 加
餐厅环境都好企理, 半开放KITCHEN .
我叫左 日本飞驒牛汉堡滑蛋盖铁板拌饭 $89
软壳蟹、蟹籽、香辣蕃茄汁杂海鲜意粉 $108
软壳蟹炸得刚刚好外脆内软. 保持到蟹肉鲜嫩, 加埋海鲜粒同蟹籽, 多重口感. 意粉份量都好多. 配埋香辣蕃茄汁好醒胃.
见到佢地甜品MENU 真系好吸引. 最后我地加配左甜品.
朱古力心太软配雪糕 +$32
32蚊食到心太软同雪糕真系估唔到. 外面边位微脆, 配埋D CREAM 正 ,朱古力流心一流. 配埋雪糕真系完美 !
纽约芝士蛋糕配雪糕 $32
香浓芝士味唔会太冧,软硬适中,口感佳.
所有食物无论味道,卖相都食得出佢地嘅诚意同用心, 对自己嘅出品系有好高要求. 一定一定会番食下次再到观塘必定再食!
观塘成业街19-21号成业工业大厦2楼27室