2022-10-17 26 浏览
-阔别一个月,I am back!!!最近大家嘅话题一定0+3喇,开关之后到底去边度玩,除咗日本呢个乡下之外,台湾应该都算系受欢迎嘅家乡菜,今次呢间餐厅听闻就嚟开新分店,虽然之前我冇食过,但相信一定要储落唔少人气半筋半肉面 $82个汤头睇颜色已经见好浓郁,最正系配料多得夸张,系完全铺满哂个碗,尤其系啲酸菜,令个汤多咗啲咸香味,就算就咁食都好惹味。至于啲肉都好正,筋嘅部分入口即溶,肉嘅部分一咬就断,又淋又软熟。仲可以拣自己钟意嘅面条香酥鸡扒手工卤肉饭 $62 + $12鸡皮部分真系脆到一个不行,而且份量都几多几大份,调味料有3款选择,我哋拣咗最白搭嘅椒盐味,肉质较为干身香口。都建议大家加钱转埋卤肉饭,真系丰富好多架炸物拼盘 $38拼盘小食就有3款喺入面,四季豆、花枝丸同杏鲍菇,贪心仔一次过就可以食哂所有小食。我自己就最钟意花枝丸,弹牙得黎,入面仲有粒粒墨丸粒
阔别一个月,I am back!!!

半筋半肉面 $82

香酥鸡扒手工卤肉饭 $62 + $12