2019-01-10
之前上网见到好多人推荐依间cafe,见佢近男朋友屋企,于是就拉埋佢嚟试下。佢个menu都有几多选择,无论系野饮定食物。佢个menu嘅设计非常之有心思,一打开就有3D嘅立体图案出现,好有惊喜。我地叫一个晚餐set同一个主菜share。依度嘅staff好亲切同好留意到客人嘅需求,我同男朋友冇出声,个staff主动俾只碟仔我地分野食,服务好好。南瓜忌廉汤(跟餐)忌廉味比较重,入口好滑,我食个唔钟意南瓜嘅人都觉得接受到,所以唔钟意南瓜嘅人都可以试下。田园沙律(跟餐)沙律用咗胡麻酱,d菜都几新鲜,份量唔会多都食唔落之后嘅野。卡邦尼意大利粉(套餐$123/单点$73)几重芝士味,好creamy,烟肉嘅份量好多,但系又唔会过咸,意粉份量都算多。龙虾汤海鲜意大利饭($78)我个人都几钟意龙虾汤,见佢难得价钱唔算太贵,于是就叫咗佢。海鲜嘅份量都多,有虾、带子、蚬、鱿鱼同蟹柳,味道偏甜,饭嘅份量同样都好多。蓝莓雪糕(跟餐)好少可跟餐雪糕系蓝莓味,食到有果肉,酸酸甜甜咁,几清新。玫瑰朱古力(跟餐+$15)玫瑰味唔算好重,但系朱古力味就好重,唔系甜到腻果种,而系有少少黑朱古力味嘅感觉。
南瓜忌廉汤(跟餐)
田园沙律(跟餐)
沙律用咗胡麻酱,d菜都几新鲜,份量唔会多都食唔落之后嘅野。
卡邦尼意大利粉(套餐$123/单点$73)
卡邦意大利粉
龙虾汤海鲜意大利饭($78)
龙虾汁海鲜意大利饭
蓝莓雪糕(跟餐)
好少可跟餐雪糕系蓝莓味,食到有果肉,酸酸甜甜咁,几清新。
玫瑰朱古力(跟餐+$15)
冻玫瑰朱古力