一直都想试呢间小店。我地大约7:15PM左右到, 一早book了台, 一入去完全无客人, 但慢慢就开始有人, 入座率约6成,唔算好多人!餐厅装修简单舒服, 令人好relax 既感觉!晚餐基本上得2人餐同散叫, 我地叫左$418 既2人餐。先来一个芝士果冻- 味道清新特别~整得几精致,  细细杯有refresh既感觉!再来焗田螺配薯蓉- 田螺都几多, 一d都唔吝啬! 田螺厚肉入味, 薯蓉够林又够牛油味!Parma ham沙律- 沙律好新鲜, 沙律酱又够多, Parma ham大大块! 味道唔错!蘑菇汤- 有心思! 有蘑菇粒粒打碎变成蘑菇蓉, 用心之作! 前菜小食都有水准! 到主菜- 反而令人失望!带子蕃茄意粉- 意粉食得出系唔错既意粉, 但煮得有点硬! 而且蕃茄汁似罐头开既味道咁, 大失所望!带子海鲜都有急冻味, 似未解冻好就煮, 味道唔新鲜又有d腥! 大蚬同蚬肉系最腥我觉得厨师应该唔擅长煮意粉, 因为味道确实似自己屋企乱咁煮咁!有好大改善空间! 因为西餐意粉宦系好重要既菜式!主菜- 牛柳配大虾-  牛柳好味! 够林又有牛味大虾就唔算好大只, 但尚算新鲜!配菜都有烤过咁, 翠肉瓜烤完都水

餐厅装修简单舒服, 令人好relax 既感觉!
晚餐基本上得2人餐同散叫, 我地叫左$418 既2人餐。

蘑菇汤- 有心思! 有蘑菇粒粒打碎变成蘑菇蓉, 用心之作!

前菜小食都有水准!

到主菜- 反而令人失望!

有好大改善空间! 因为西餐意粉宦系好重要既菜式!

主菜- 牛柳配大虾-  牛柳好味! 够林又有牛味
大虾就唔算好大只, 但尚算新鲜!

配菜都有烤过咁, 翠肉瓜烤完都水份够! 反而火龙果就沾左d油味, 怪怪的!

跟餐有甜品- 可拣心太软或焦糖炖蛋! 我地拣左朱古力及绿茶心太软!

甜品好出色,非常流心, 绿茶唔太甜好有绿茶味
朱古力甜味刚刚好! 我地好饱都要食哂佢!

朋友生日, 餐厅非常贴心咁写左生日字句, 整得靓靓!

餐厅环境好舒服, 食物用心制作,员工服务非常好,又有礼貌!值得再去支持!希望意粉可以有所改善!
仲有Openrice book位有9折优惠,当免加一

2017-07-11