2022-06-21
2050 浏览
🔹 𝐀𝐦𝐢𝐜𝐢 🔹餐厅位于楼上地方cozy够privacy,餐厅食材处理认真。不同时期都有时令set,今次第一次就试试长有既龙虾餐☺️ 餐前先送上暖笠笠既餐包,好软熟😋💙 蓝水晶虾薄片蓝水晶虾需要好多事前功夫,先将蓝水晶虾入袋,再用手拍,雪藏定型。上面有咸咸地既鱼籽、飞鱼籽同甜甜地既白酒啫喱点缀,几种味道互相中和。💛 鳗鱼鹅肝冻批最顶层有鳗鱼汁啫喱,鳗鱼同鹅肝一层层间住,有层次既口感。鹅肝好香,用左白兰地处理,一啲都唔腻唔腥,平时唔食鹅肝既我都觉得唔错。鳗鱼厚身爽口。🦞 龙虾浓汤师傅手打虾丸,好浓龙虾味。🍅 传统俄罗斯杂菜汤正宗罗宋汤,红菜头加sour cream。🐟 烤龙虾拼比目鱼🐄 烤龙虾拼美国顶级西冷两个主菜都用左本地龙虾,好香牛油味,龙虾肉肥美弹牙,确实同一般出面食既多肉。比目鱼剪得好香,皮脆肉嫩,不会出太多水。西冷煎得岩岩好👍🏻 伴碟有由Risotto 煎成饭饼,好特别。🍎 焗苹果杏仁芝士挞配云呢拿雪糕苹果好爽,配有提子干。佢既酥皮tart 系亮点,好松脆,餐厅用心处理,令苹果酥皮汤上菜是不会吸入太多苹果汁。
💙 蓝水晶虾薄片
💛 鳗鱼鹅肝冻批
🦞 龙虾浓汤
师傅手打虾丸,好浓龙虾味。
🍅 传统俄罗斯杂菜汤
正宗罗宋汤,红菜头加sour cream。
🐟 烤龙虾拼比目鱼
🐄 烤龙虾拼美国顶级西冷