2022-06-23
星期四系老公正日生日,我带左佢去铜锣湾MEMOIR庆祝,食完真心推介俾所有烦恼紧去边间餐厅庆祝既人。我地叫左两个lunch set,再加小食同甜品。精选餐汤系南瓜汤,入口绵滑,味道浓郁,好好饮。杂菜沙律加左唔少芝麻酱,沙律菜新鲜。芥末汁带子意粉意粉好creamy,带子厚肉而且好嫩又弹牙,好好食。香煎澳洲10oz西冷扒配韩式烧肉汁 西冷扒几厚身,叫左五成熟,煎得好香口,充满肉汁,伴碟既紫菜味薯条都好脆身,好抵食。吉列牛肉薯饼热辣辣好正,馅料软绵绵,香脆可口,必食。饮品叫左冻咖啡同热咖啡。我之前已经同餐厅讲定今日系老公生日,餐厅话会有特别安排,结果超级惊喜,好有心,超抵赞。生日除左有生日牌、蜡烛呢啲基本野之外,估唔到仲有即影即有、生日卡送,最意想不到系送花,好感谢餐厅俾我地体验到甘难忘既生日餐。生日既甜品摆盘好有心思,真心好靓。French Cake咖啡味同朱古力平衡得好好,一层一层令到口感好丰富,好味道。Earl Grey Panna Cotta质地好绵滑,伯爵茶好出,伯爵茶控一定好钟意。
意粉好creamy,带子厚肉而且好嫩又弹牙,好好食。
生日除左有生日牌、蜡烛呢啲基本野之外,估唔到仲有即影即有、生日卡送,最意想不到系送花,好感谢餐厅俾我地体验到甘难忘既生日餐。 生日既 甜品摆盘好有心思,真心好靓。