2018-10-29
有咩开心得过上完全日堂,同朋友喺间咖啡小店闲谈整个晚上💕专登有理大厦20几分钟嚟到,就系为咗一尝呢间OpenRice最优秀咖啡店☕️七点钟到,入边已经坐左好多人了。好肚饿,立即点了一个沙律,虽然价钱唔平,但系份量质素全部到位,两个人分享就最啱。朋友同我都系牛油果米,见到有咁多牛油果,仲有咁多大大件鸡件,真系好兴奋。一放入口就知道咩叫慢煮鸡肉,质感真系好滑,冇咩调味,胜在食到鸡肉嘅真鲜美,食材的质素可见一番🤩再夹埋酸酸甜甜嘅柚子酱汁,感觉好清新,好fresh,觉得自己吸收紧营养😆热辣辣嘅烤龙虾意大利饭上枱啦,芝士龙虾味好吸引~龙虾长过一只手掌,而且好多肉,沿著背部位置竟然全部都系膏,甘香肥美,同意大利饭嘅酱汁好衬,而且龙虾肉烤焗嘅时间刚刚好,保留鲜甜嘅肉汁。再叫多一个主菜,三文鱼柳💕💕第一次食茴香西洋菜,西洋菜蜜饮得多,三色西洋菜真系第一次,冇估到咁爽口清甜,入口渗出阵阵西洋菜香,配合少少意大利陈醋,整体感觉好有层次。三文鱼刚刚煎好,外皮仲系脆卜卜,好香口!食咗咁多嘢我哋两个都好饱,但点都要有甜品嘅😍叫咗个雪糕泡芙,特别嘅地方系泡芙上有菠萝包般的脆皮,带轻微牛油香,整个泡芙都焗好松脆,夹埋
七点钟到,入边已经坐左好多人了。
热辣辣嘅烤龙虾意大利饭上枱啦,芝士龙虾味好吸引~
再叫多一个主菜,三文鱼柳💕💕
三文鱼刚刚煎好,外皮仲系脆卜卜,好香口!
食咗咁多嘢我哋两个都好饱,但点都要有甜品嘅😍叫咗个雪糕泡芙,特别嘅地方系泡芙上有菠萝包般的脆皮,带轻微牛油香,整个泡芙都焗好松脆,夹埋云呢拿雪糕不得了。
同朋友倾下讲下咁又过咗一个晚上,咖啡店真系叉电嘅好地方☕️🔋食饱饱再努力过!