2024-07-09 3487 浏览
今日终于都早起,的起心肝去拜访吓呢间一直都想帮衬嘅小店。先前听朋友介绍过,但佢地开早,好似收下昼三点,对我呢啲夜鬼黎讲,确实高难度去帮衬。朝早十点零入到舖,当其他客人都仲系食紧早餐嘅时候,店员问我想食乜,我直接话想食鱼!佢话要等20分钟,无问题。心里暗喜,即系即蒸啦。想食好野,除咗厨艺之外,都贵乎系新鲜。叫咗出面食店少有得食嘅蒸一夜干马友,鲜呀!果种久违嘅咸鲜味,实在令人感动。上面舖咗少少姜蓉吊味,简直锦上添花呀。听到隔离几台食食吓都问叫攞啲辣椒酱,都好奇想试吓,点解台台都问。我系好钟意食辣;但食蒸鱼落辣觉得有啲嘥咗。最后都忍唔住𢳂咗一羹落去碗饭度,都好味㖞。味有啲特别,好似泰国黄辣椒同少少蒜头,同市面一般泰式或潮式唔同;同埋够辣。

2024-07-09
$78 (早餐)
  • 蒸一夜情马友