2019-11-04
今次已经系一个月内 第二次食啦先黎牛舌串烧,厚扬串串烧,鸡肉丸串烧。牛舌既厚度刚刚好,又不会韧。(唔记得影相)厚扬串串系日本豆腐串烧 个豆腐皮烧到脆卜卜,内面又好juicy(又系忍唔住食左,唔记得影)鸡肉丸串烧 会跟一个日本蛋浆,令到佢成个鸡肉丸串烧更滑。重头戏~必食!一定系水炊锅(鸡锅)。首先待应会喺我地面前煮热个鸡汤俾我地饮一杯(本身已经淆左6个钟),个汤肯定系无味精;因为朋友系有味精敏感。然后再煮鸡肉丸同无骨鸡肉。鸡肉既鲜味系一试就知~系日本鸡。鸡味同大陆黎既系完全唔同!再将个汤煮蔬菜🥬,再饮汤;今次个汤既肉味冇咁重。最后,会将个汤煮粥。呢个时候,我已经8成饱。不过另一个重头戏~就系个牛土锅饭。半生熟既牛肉,肉质鲜嫩。呢个锅饭,可以 以茶渍饭既食法。我本人最爱。服务方面,待应有礼貌之余 更俱有对食材,煮食及酒水的尊业知识。呢点亦系锦上添花!
先黎牛舌串烧,厚扬串串烧,鸡肉丸串烧。
牛舌既厚度刚刚好,又不会韧。(唔记得影相)
鸡肉丸串烧 会跟一个日本蛋浆,令到佢成个鸡肉丸串烧更滑。