2025-01-31
位於中環嘅小店,位置有啲隱閉🧐,係間網紅Bakery隔離條巷仔入去,地方細細,野食主打健康不加味精,💕製作用心,老闆都好nice😊我地來叫左個$476嘅招牌二人晚餐!前菜揀左🍻日本三得利黑啤雞翼,分別有🍗雞槌同雞中翼,特別嘅係醬汁加入左🍺啤酒去調製,食起來更可口,🐤雞肉燘煮得非常軟腍易咬!🍲火熱砂煲香濃肉骨茶🍲肉骨茶成個砂煲上檯,🔥💨熱到冒住煙,🐷豬軟骨大塊多肉,另外又有🍄🟫金菇、金針菇等配料。湯底濃郁而無咩藥材個種嘅苦味,🍚配飯食一流!肉骨茶湯完全滲入到豬軟骨之中,😋啖啖都好入味,👍值得一試!🍜咖喱喇沙湯麵(鱻魚三寶)喇沙湯底以新鮮材料熬製,鮮美濃郁,帶點🥘咖喱嘅微辣,增添左惹味,仲有點椰奶嘅軟滑質感,配料可以選肥牛、雞絲扎肉、大蝦同蜆。呢度嘅飲品亦都好🍀健康養生,包括我地叫嘅☕️話梅桃膠羅漢果茶同🍋檸檬薏米水!
我地來叫左個$476嘅招牌二人晚餐!
🍲火熱砂煲香濃肉骨茶
🍜咖喱喇沙湯麵(鱻魚三寶)