难得平日放假, 当然想约朋友仔食个Lunch 见下面架啦所以同友人决定去simplylife, 贪佢好味麻我系11:45已经到逹, 但还要排队, 当我企系等既时候, 上班一放已急急脚赶来, 希望可以享受午餐, 而长长人龙已经出现我只等了15分钟就要有位, 前面既2位女仕已离场放弃, 大概系赶时间啦, 而后面既人仕都谂住留定走, 大家都想食, 但奈何要赶lunch time午餐 $89 + 10% service charge, 唔要iced tea 要热柠水都要extra比多$12, 真系有d贵, 如果要甜品既话加多$10 就有我同友人分享, 所以点了杂菌意大利糙米饭同埋鸡胸今日既iced tea系西柚汁, 怕冻既我地就叫左少冰是日餐汤系金荀汤 & 红菜头沙律金荀汤比较浓, 所以都几饱肚架, 食埋片麦包, 其实已有半饱既感觉红菜头沙律就比较light, 适合轻食或留肚吃主菜既人仕杂菌意大利糙米饭上有一中片芝士, 喜爱溶芝士既就可以同饭mix埋一齐, 但系我地都想成块食, 所以就无mix粒粒糙米饭好有咬口, 有人会觉得硬, 但我却偏喜欢这种口感, 不得不赞既系simply life既菌类
难得平日放假, 当然想约朋友仔食个Lunch 见下面架啦

所以同友人决定去simplylife, 贪佢好味麻

我同友人分享, 所以点了杂菌意大利糙米饭同埋鸡胸

今日既iced tea系西柚汁, 怕冻既我地就叫左少冰
是日餐汤系金荀汤 & 红菜头沙律

红菜头沙律就比较light, 适合轻食或留肚吃主菜既人仕

粒粒糙米饭好有咬口, 有人会觉得硬, 但我却偏喜欢这种口感, 不得不赞既系simply life既菌类系做得非常出色, 菇味好香浓, 令人一食无停口
虽然饭既份量放在碟上看似薄薄的, 但系吃起上来既份量也不少, 绝对够食架!!!!!!

鸡胸煮得不错, 亦很滑, 而且啖啖肉, 加上香脆烟肉, 概香口又唔会太油腻, 伴菜既烧薯仔就有点硬, 建议可以改善
单靠2个女仔系完成唔到2碟主菜, 下次应该叫caesar salad 同饭就已经够

虽然每次来到simplylife都有长长既人龙,但系我都会等, 因为系香港大约$100 一位既西餐, 无错系有好多, 但要经常保持水准, 研究新菜式既就少之有少, 所以由好耐之前已经系simplylife既忠实顾客

staff仲会问今日既午餐如何, 更睇得出整间公司有想改善既空间系到, 我真系好欣赏啊

2015-01-28