2017-10-09
同朋友系附近行下谈心,见差唔多食饭,经过M3 italian,之前系大围食过,未食过沙田围呢间,就入去试下。一入到去,店员非常有礼貌,立刻比左两杯水我地。店入面的环境非常唔错,好有格调,气氛好好,好适合情侣,三五好友去。我地嗌左个意式香草酱海鲜薄批同北海道带子鳗鱼忌廉汁意大利粉。不得不赞,嗌完野食后,店员好快就比左餐包我地,同埋不停加水,态度非常好。我个人非常中意个意式香草酱海鲜薄批。虽然我平时就对薄批兴趣唔大,因为我唔太中意薄批太脆,但食左呢个薄批后,就觉得原来薄批都唔错。首先,佢卖相好吸引,亦都好香。食落去外脆内软,口感十足。佢d料好足,d鱿鱼都好大旧,仲有d小带子同埋虾,配搭香浓芝士味加香草酱,味道香口浓郁,非常唔错。而个北海道带子鳗鱼忌廉汁意大利粉好特别,佢个汁食落甜甜地,有别于一般意粉,我中意佢个酱个浓度啱啱好,d意粉的软硬度都啱啱好,每一条意粉都有浓浓的酱,睇得岀有用心制作。佢d带子真系好大粒,而且佢系有煎过,系香口d,带子亦新鲜,加上其他蕃茄,鱿鱼,蚬等等的配料,味道同视觉上都令我觉得非常好。下次应该会再光临,因为真系好唔错,亦都值呢个价。
下次应该会再光临,因为真系好唔错,亦都值呢个价。