放咗工唔想煮饭,于是同老公去咗附近嘅新开茶餐厅试吓,估唔到有意外惊喜!首先觉得好得意嘅系,佢嘅drink Menu 有提供手工啤酒同埋葡萄酒🍷假如突然间想同三两知己饮返两杯,都可以系呢间茶餐厅满足到你😂好入返正题先⋯同老公入到去,第一个感觉系地方细细,但系服务态度唔错。侍应好有礼貌咁同我哋推介佢哋嘅set dinner。我同老公拣咗两个主菜,包括系炸鱼薯条同肉眼扒,仲要好放纵咁,set drink 叫两杯红豆冰(只系加$3)。餐汤到,已经眼前一亮⋯⋯蘑菇汤真系唔错👍如果浓少少就比得上以前嘅Simplylife(大家记住佢只系茶餐厅嘅价钱)。另一个亮点系佢块丹麦多士,真系好好食,好难得系焗到啱啱好👍(讲真,净系块多士已经比到我个感觉佢哋好有心机做,而呢块多士系会令到我哋再想食)再加上沙律菜系非常新鲜,净系餐汤沙律同多士已经比到好大嘅惊喜我哋。跟住主菜到,个炸鱼薯条真系分量十足!!!炸鱼嘅表层炸得啱啱好(我最怕啲炸鱼嘅炸皮过厚)而且食得出啲薯条系新鲜炸出嚟。我老公其实唔系太食鱼,但系都赞不绝口!至于个肉眼扒,虽然个肉味争少少,但系起码口感系够淋。而佢嘅配菜系薯条同埋蕃茄汁萝卜瓜。薯条就唔使

好入返正题先⋯

至于个肉眼扒,虽然个肉味争少少,但系起码口感系够淋。而佢嘅配菜系薯条同埋蕃茄汁萝卜瓜。薯条就唔使讲啦好好食,都系新鲜炸出嚟👍啲萝卜我都食晒,真系几有心嘅制作。

唯一美中不足系杯红豆冰。其实可能系我哋嘅问题,因为最近有啲气管敏感,但系又贪食想饮红豆冰。我地叫咗少冰,而导致花奶嘅比例太多。我哋反映想要加多少少红豆,服务员亦都非常之好人,帮我哋加咗👍虽然系咁,其实杯红豆冰系好好味嘅👍👍👍

今日食晚餐,怕影响夜晚瞓觉,所以冇试到咖啡同奶茶。
如果,连咖啡同奶茶都好饮,我相信呢度会变咗我同我老公嘅饭堂😂😂(因为附近的餐厅,合格嘅奶茶真系唔多)
下一次嚟到会再试,到时再同大家分享😉

总括而言,今次呢间新餐厅比到好大嘅惊喜我哋❤️真心希望可以继续保持到呢个水准啦🙏🙏🙏
2020-11-11
  • 炸鱼薯条