2023-05-09 41 浏览
炸嘢好多人都钟意食!但好多炸物店样样都包好厚粉浆同埋一样调味。而呢度就每种炸物都各有风味,估唔到炸物都可以做得咁出色同心思!🔵外脆内软炸烧卖 食过好多间嘅炸烧卖都偏实净,但呢间好特别,烧卖竟然可以炸得松软,口感轻盈!仲粒粒都胀卜卜好大粒! 🔴招牌炸三宝 (茄子 青椒 云吞) 一入口就觉得鱼肉好软滑,完胜平时食开啲煎酿三宝!老板话系自己捞咗唔同鱼肉,唔怪得咁正!个人特别钟意云吞,炸得超脆! 🟡鸡软骨 佢唔似日式鸡软骨咁包咗好厚嘅炸粉,可以食到粒粒鸡软骨嘅爽脆,而且调味好惹味,配有四季豆,份量好多,食唔停口! 🟢炸丸系列 我哋太钟意食丸,试咗椒盐牛丸,台湾贡丸,台湾花枝丸。牛丸非常有惊喜!牛香好浓,仲好juicy!一咬就咇晒啲肉汁出嚟!贡丸同花枝丸都好有咬口,钟意食丸嘅我哋非常满足! 🟣柠檬汁黑椒脆骨肠 呢样又系惊喜之作,喺其他炸物店比较少见。猪肉肠夹杂咗啲爽脆软骨,口感丰富,配柠檬汁好清新,食多啲都唔觉得腻! 🟤天妇罗鱿鱼须 烟韧鱿鱼须加天妇罗外皮,当然系绝配,加上表面仲有海苔,再多一重风味,又系食唔停口! ⚪香辣单骨鸡翼 食炸嘢点少得鸡翼,外层炸得非常香脆,而肉质仲好嫩滑!

🔵外脆内软炸烧卖

🔴招牌炸三宝 (茄子 青椒 云吞)

🟡鸡软骨

🟢炸丸系列

🟣柠檬汁黑椒脆骨肠

🟤天妇罗鱿鱼须

⚪香辣单骨鸡翼
食炸嘢点少得鸡翼,外层炸得非常香脆,而肉质仲好嫩滑!鸡翼上面有啲香辣粉,仲配有甜酸酱,鸡翼控唔好错过!

⚫椒盐粟米
粟米用咗简单椒盐调味,香口得嚟又吊出粟米嘅清甜,必点!

🟠秘方菜脯辣椒酱
老板用咗秘制辣酱配烧卖同丸,大爱呢只辣酱呀!入面有脆鱼仔同菜脯,食落好香口,又够辣!我哋食晒啲炸物之后都继续夹起啲辣酱嘅鱼仔同菜脯嚟食!爱食辣嘅朋友仲可以买樽返屋企慢慢食添!