2020-09-19
今日跟朋友仔睇完郭富城同杨千华做嘅「麦路人」,之后朋友说呢间「喜欢里」嘅米线好食,咁我哋便过去帮衬下先。店铺简朴带有人情味,可能我地食嘅时间早,客人不多,故老板都有介绍一下食物,如饺子,云吞、卤水猪肉、咸猪肉、口水鸡同埋醉鸡....都是自家制造。我点了一碗酸麻辣米线🍜,配卤水猪肉、云吞、萝卜、鲮鱼肉、黑木耳丝&糖心蛋。首先个汤真心好味,我叫小辣又可以满足到我想食小小辣嘅心态,味道调教刚刚好,好味过连锁店的很多啊!云吞足料、萝白入味,汤都饮晒😋朋友点了一碗沙爹汁薯粉,配鲮鱼肉, 萝卜、韮菜饺、卤水鸡翼、菠菜、水晶鱼丸。朋友说萝卜好够淋、韮菜饺好足料、鱼丸同鲮鱼都弹牙👍小食就点了醉鸡&北菇蚝皇花胶2样食物都很入味,醉鸡鸡肉嫩酒味够。花胶份量多妏得够淋,而且大大片的,很多骨胶源😍小店用心制作,食物款式多,支持☺️👍
小食就点了醉鸡&北菇蚝皇花胶
小店用心制作,食物款式多,支持☺️👍