2023-03-18
一直被佢呢一个下午茶set所吸引,今个周末,一于前来拜访,同老公撑撑枱脚试试味,大家记住要提早预约!!✨贝果日式小丸子蟹柳紫菜、烟三文鱼原味、慢煮鸡肉红菜头、手撕猪肉泡菜芝士竹炭,一共四款口味。先要赞一赞佢每一个贝果皮都相当有嚼劲,口感实净,而且望落细细件,但系实际用料大方且澎湃。🥯 以模仿章鱼小丸子的最为有特色,外型别致,加入紫菜、木紫鱼同日式酱汁,入口甜丝丝的!烟三文鱼嘅咸配上青瓜嘅清爽,亦系常见有冇得输嘅配搭;慢煮鸡肉红菜头贝果绝对系惊喜之作,鸡肉相当厚身,口感极嫩;最后品尝带有辣味嘅贝果,猪肉之上再加片芝士作中和,韩式风味浓厚!✨甜点黑朱古力车厘子两者均有一定份量,慕丝镜面做得脆身,朱古力味浓郁,里面蕴藏住酸酸甜甜嘅车厘子,底部配以brownie 挞 ,口感丰富;抹茶芝士蛋糕做得颇为出色,抹茶粉份量合适,食落带点清香幽涩,两者并无喧宾夺主 ;伯爵茶柠檬以可爱的免仔造型登场,柠檬略略抢过风头,感觉清香Fresh Fresh 的;白朱古力苹果用上天鹅造型,令人唔想破坏,苹果蓉果香味好够,惟白古力确是甜度较高;而数到小编今日大爱:Tiramisu 挞嘅挞皮够松脆,忌廉做得轻盈不腻口,
✨贝果
✨甜点
黑朱古力车厘子两者均有一定份量,慕丝镜面做得脆身,朱古力味浓郁,里面蕴藏住酸酸甜甜嘅车厘子,底部配以brownie 挞 ,口感丰富;抹茶芝士蛋糕做得颇为出色,抹茶粉份量合适,食落带点清香幽涩,两者并无喧宾夺主 ;伯爵茶柠檬以可爱的免仔造型登场,柠檬略略抢过风头,感觉清香Fresh Fresh 的;白朱古力苹果用上天鹅造型,令人唔想破坏,苹果蓉果香味好够,惟白古力确是甜度较高;而数到小编今日大爱:Tiramisu 挞嘅挞皮够松脆,忌廉做得轻盈不腻口,酒味带余韵;黑芝麻石头造型不规则,睇落特别趣致,入口芝麻味比想像中浓厚。
✨松饼
趁热食绝对系松脆入口,伯爵茶味好香嘅,涂上配备嘅酱汁更见美味。
👍🏻冬阴功辣虾卷心粉
一上枱已经好香嘅酸辣味,酱汁浓稠,每一条粉都沾满酱汁,一碟更有六大条虾肉,好好食,而且入口有淡淡的香草味,喜欢食辣的朋友,绝对不能错过!
玄米茶脏脏咖啡
外间好少见到嘅配搭,入口先有玄米茶嘅香, 外观上而言,Dirty渐层做得分明,啡味较淡身。
菠萝黑咖啡
超级超级喜欢,底部有菠萝汁同菠萝蓉,淋上黑咖啡,味道超级清爽,同时亦都冇咗咖啡原有嘅苦涩味!