2022-12-14
你好椰 (石硖尾)📍石硖尾伟智里2号金玉大厦地下223号舖-食完晚饭肚仔依然空虚未满足,所以OpenRice 一下附近有咩甜品舖就发现左呢间个名有玩味嘅外卖甜品店试试!虽然系专营外卖,款式分分钟拍得住堂食糖水店!-🍨 芋泥鲜奶桃胶小丸子 $48全新手打芋泥系列,一眼就望到十分足料嘅芋泥,仲有大量桃胶(真系好多),而小丸子分量都唔少!桃胶清埋得好好,完全冇杂质!小丸子烟靭!番左屋企之后煲番热先食,个人觉得热左嘅芋泥味道提升左更出色!果然系冬日暖意,啖啖满足❄️❤️-食得出店主想客人品尝到原味道,所以甜度主要来自原材料嘅天然糖份,感觉冇乜加糖,呢一点好赞👍🏻👍🏻-🍨芒果西米露 $35新鲜芒果大大粒铺满晒表面,芒果肉又甜又有香浓芒果味!西米有别于坊间果啲size,佢地用左大粒嘅西米增加口感👍🏻👍🏻 -🧋蜂蜜菊花桃胶茶 $25菊花味好清香!桃胶配蜂蜜,系呢个咁干嘅天气底下,特别滋补养颜❤️-🧋腐竹桃胶茶 $22腐竹糖水加桃胶嘅味道🫶🫶 甜度低!同样桃胶份量非常多,每一啖都成口满嘅桃胶!👍🏻👍🏻 讲真平常自己系屋企煲一定会重手啲,但佢地嘅份量之多系绝对多过自己会落嘅份量🤭 呢个价钱… 真心抵到不得了…
📍石硖尾伟智里2号金玉大厦地下223号舖
🍨 芋泥鲜奶桃胶小丸子 $48
桃胶清埋得好好,完全冇杂质!小丸子烟靭!
🍨芒果西米露 $35
🧋蜂蜜菊花桃胶茶 $25
菊花味好清香!
桃胶配蜂蜜,系呢个咁干嘅天气底下,特别滋补养颜❤️
🧋腐竹桃胶茶 $22
呢个价钱… 真心抵到不得了….
❤️店主花左好多心思创作不同新甜品,注重健康之余,微细位亦睇得出佢地嘅细心。例如外卖盒同外卖樽仔都系好硬净,就算外卖番到屋企都唔会有任何渗漏或变形。樽仔顶近更有个饮管洞,方便客人直接唔洗开盖都能够直接品尝! 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 有诚意又有实力嘅小店最值得被欣赏!