2022-09-14 34 浏览
放工同老公去咗叹法国菜,感受下外国风情,喺闹市中放慢脚步👣。呢度嘅布置好靓,气氛好好。👍🏻入座后嗌咗烟三文鱼他他伴牛油果红莓汁,三文鱼腩卷成花瓣,卖相精致。✨三文鱼滑顺丝柔,有油花,烟熏后更具风味和甜味。😍加上切粒牛油果🥑,大大提升口感嘅层次,简单嘅搭配却非常美味。😊之后店员帮我地上咗黑松露野菌汤,成个汤足料好饮🥳,汤暖笠笠,加上黑松露嘅风味,浓郁野菌味倍增☺️,钟意食菇嘅人一定要试。😘最尾食咗香蒜大虾扁意粉配蕃茄汁🍝,虾味浓郁,蒜香惹味。如果只是扁意粉配蕃茄汁就略显单调,但系有埋香蒜大虾嘅鲜味🥰,大虾吸收咗蕃茄汁嘅精华,意粉超级挂汁,令口感更加香口。🌟睇得出厨师好用心烹制所有菜式,食物高质😋,店员服务态度好,好值得过嚟体验一番法式菜,系好特别嘅经历。😁