2023-01-24
🌃 食肆为西式餐厅, 位于大角咀角祥街, 邻近于奥运港铁站C1出口, 步行约5至10分钟 ,餐厅门面有点不显眼, 好容易就会skip咗, 内里设计以简约木系为主,墙身挂上了红酒, 餐厅虽然空间唔大, 但简约嘅设计唔会有焗促感, 餐厅嘅职员会主动介绍食物, 用心聆听客人嘅需要同埋食物嘅意见, 是富有人情味嘅小店。.🌃 餐厅菜式非常多元化, 有前菜、 餐汤、 主菜、意大利粉、risotto、 甜品 、红白酒及其他饮品等。-.🥗 蛏子蟹肉沙律💲 118👉 系店员主动推介嘅沙律, 出面好少见到会用蛏子为题嘅沙律, 餐厅先将蛏子肉炒起, 配搭蟹肉、菇菌、 杂菜等食材, 制成嘅沙律, 呢个配搭几创新, 蛏子仍然保留爽口弹牙嘅感觉, 捞埋沙律一齐食, 估唔到又几夹😋.🍝 番红花忌廉汁海胆蟹肉意粉💲 178👉 呢一个摆盘十分之靓, 海胆食落几鲜甜, 加上番红花、蘑菇等配料, 忌廉汁口感creamy, 意粉整得几弹牙。.🥘 黑松露牛肝菌意大利饭💲 118👉 上枱嘅时候已经闻到黑松露野菌嘅香气, risotto嘅软硬度恰到好处, 口感几烟韧, 加上了芝士碎, 层次感更突出。.👉 最后小编叫了两杯冻柠茶,
🥗 蛏子蟹肉沙律
💲 118
🍝 番红花忌廉汁海胆蟹肉意粉
💲 178
🥘 黑松露牛肝菌意大利饭
💲 118
👉 最后小编叫了两杯冻柠茶, size都算大杯, 另外附上糖浆自己加, 十分贴心,为呢一餐美食作一个完美嘅作结。
📍 易食
大角咀角祥街31号地舖
*此价格只供参考及以当时为准,实际价格或会与本文章有所差异。