2018-09-21
曾经系昌华街住过一排,附近真系好多唔同食店,今日重游旧地,又发现在一间新餐厅位于一个旧区,装修同外在环境形成左好大既对比,容易吸引人注意一入门口系一个好整齐既酒吧小店装修简约,坐位宽敞,正中间就系厨房,任何位置都望到烹调过程墙身只有几副挂画,无其他过多既装饰,不过挂画色彩缤纷,美观得黎感觉好舒服。睇得出店主应该好钟意猫🐈,喵奴老婆睇得好开心《咸蛋黄金鸡翼》邪恶食物就是美味炸到香炸既鸡亦,沾满金沙,令人欲罢不能既小食鸡亦外表香脆,内里鸡肉却多汁鲜嫰,炸既时间控制得好好《秘制手打肉饼脆蛋汉堡 ,双色薯条 ,沙律 》双色薯条分别系普通粗薯条同地瓜薯条一咸一甜的配搭,颇具心思主角汉堡,好巨型汉堡扒肉味够浓而且多汁,不过令人感到惊喜既系口感,未试过食牛扒有种咁弹牙既感觉,一问之下原来入面混合左虾胶同墨鱼胶,难怪做到咁突出既口感,一个字脆蛋都整得好好食,蛋白炸到脆脆,蛋黄却做到流心,所有野夹埋一啖咬落去,蛋酱肉汁混合,很美好哦有心小店,值得支持
一入门口系一个好整齐既酒吧
《咸蛋黄金鸡翼》
鸡亦外表香脆,内里鸡肉却多汁鲜嫰,炸既时间控制得好好
《秘制手打肉饼脆蛋汉堡 ,双色薯条 ,沙律 》
双色薯条分别系普通粗薯条同地瓜薯条一咸一甜的配搭,颇具心思
主角汉堡,好巨型
有心小店,值得支持