2012-09-02 5007 浏览
旺角呢间汉和去过好几次~起初感觉呢间野唔太差,食物多选择之余,味道OK,服务质素不过不失~但今次去呢间完全不知所谓~1.打电话BOOK 8:30PM 三个人,接听O个个话:你BOOK呢个时间冇得留比你,你O黎到都系要啰飞等位~ 我明白O个段时间会多人食,唔比BOOK我都可尝可接受~ 点知我地去到等位O既时候,发现间有D客去到同佢讲BOOK左位即刻安排佢入坐~ 即系话少人O既话就唔好打电话BOOK位,O个段时间等得到就等,等唔倒咪唔好食啰~ 注:5个人以上WALK IN入去佢系会好快有比你入,4个以下就慢慢等~2.呢间野系鼓励客人完全浪费食物,点解会咁讲?! 我地一向食野都系钟意食几多啰几多,费是浪费食物~ 咁我地烧完第一轮食晒枱面D野,咪谂住先出去再啰野烧~ 点知出去啰完野食返O黎都唔够两分钟个炉熄左火,朋友话个女职员走埋O黎强行熄火~ 朋友有叫女侍应唔好熄,表明会继续用个炉,女侍应完全唔理我朋友,我行我素啰! 咁都算!咪叫第二个帮我地开炉啰,食到中途(烧净一小碟肉,同埋有两粒肉丸O系个炉烧紧),O个个女侍应又走埋O黎, 佢又想唔出声熜我地个炉,我地话:小姐,个炉有野食烧紧,仲有生肉
旺角呢间汉和去过好几次~

但今次去呢间完全不知所谓~
 我明白O个段时间会多人食,唔比BOOK我都可尝可接受~

2.呢间野系鼓励客人完全浪费食物,点解会咁讲?!
 我地一向食野都系钟意食几多啰几多,费是浪费食物~
 咁我地烧完第一轮食晒枱面D野,咪谂住先出去再啰野烧~
佢又想唔出声熜我地个炉,我地话:小姐,个炉有野食烧紧,仲有生肉都未烧,你又想熜我地个炉?!
 女侍应仲死鸡橕饭盖,想隔硬O黎,于是我朋友忍唔住出声话佢,佢先停止佢O既行为,仲要好不愤咁走左去~
 咁O者话啰得少野食就必定隔硬熜人个炉,O系未食饱之前,又想唔比佢地熜火,唯一方法摆到一枱都系,烧㶶晒D食物都
要放满成个炉,根本完全系鼓励客人完全浪费食物啦~

3.事后有个男职员(应该话得事)从远处企O系度啤住,好似系我地错咁~
 呢件事冇一个话得事O既人出O黎解释点解D职员可以随意熄客人O既炉同道歉~
 其实客人未离开,要熜客人O既炉,系咪都应该出声问下好,而唔系粒声唔出钟意点就点!!
 好明显呢间野似住开o系旺角,人流多到唔优做,话得事o既完全可以放纵D员工用恶劣O既态度去对侍客人,至少基本应 有良好服务态度都欠奉!!

总结五个字:贴钱买难受!!!!!!!
2012-09-01