2016-10-19
上班一族需要OT就等如家常便饭,一星期梗系有一,两日加到8/9点,要OT就当然唔可以待薄自己个胃啦,要食下好野,为自己增加多d正能量!!!同事介绍左一间新开冇耐的刺身寿司外卖店,店舖的装修以简约黑色为主,墙身就放左好多日本的饰物和清酒。店内仲放左好多明星相,唔知系咪明星都要开OT再之后过黎食宵夜呢?我与同事share一个寿司拼盘同三文鱼,油甘鱼刺身,店员好细心,会问下我地两个去得远唔远,放定一袋冰向食物面,以保持食物新鲜我地叫既三文鱼,油甘鱼刺身都好新鲜,两款都是厚切,食落好有口感,特别钟意它的油甘鱼,很有油脂香,鱼味更浓更鲜,店舖提供的wasabi不错,好有后劲!!!!另外,我地点左一个寿司盛A,内有长三文鱼,甜虾,蟹籽,墨鱼,玉子,加州卷一打开盒寿司,同事就"哗"一声,好长既三文鱼牙!!!!呢条长三文鱼为我地既OT带来冇限欢乐^^即叫即做的寿司外带特别好食,唔似其他咁,俾冻柜冷气吹到干晒。甜虾同墨鱼寿司系新鲜既,旧饭大小适中,不太酸。玉子煎得不错,表面望到一层层的蛋纹,口感唔会松散,至于加州卷,一直系我至爱,好钟意它外围的鱼籽,脆脆的,咬穿后就会食到鱼油味,再加埋滑的沙律酱 (心心
至于加州卷,一直系我至爱,好钟意它外围的鱼籽,脆脆的,咬穿后就会食到鱼油味,再加埋滑的沙律酱 (心心眼)
整体上,价钱合理,质素高,揾日一定会再买它的外卖午餐