上星期五适逢朋友生日,选择左呢间新开嘅日式居酒屋为朋友庆生。餐厅唔大,只有几张台,好在有预先订位,因为我满座。老板知我哋为朋友庆祝生日都预先留左入面较舒适嘅位置👍因为朋友钟意日式菜,所以想试吓,估唔到有惊喜!餐厅亦有好多款生啤选择,最正系连冲绳Orion啤酒都有!不过如果有埋冰杯会更正😌我哋嗌左华味鸟手羽先,送酒一流!味道几够,炸得岩岩好👍我哋点左4人餐,起初惊唔够食,点知好饱🫣渍物三食,正常中规中矩。主食拣左蟹肉蟹籽蟹膏拌饭,一见到已好惊喜,好足料!(呢间店所有蛋都系用兰王)呢个好想再encore😍另一个主食拣左火炙牛肉拌饭,啲日式牛好嫩滑,烧得岩岩好!另外,老板特别推介呢味自家制免治鸡肉棒,沾上兰王蛋汁,配上鲜嫩弹牙嘅鸡肉,好好味🤤老板果然冇介绍错👍串烧烧得唔错,火喉够,送酒一流清酒煮蚬,啲蚬只只都好大只,新鲜👍但个汤酒味略重。整体黎讲,呢间小店全部都用高级日本食材,以呢个价格黎讲CP值好高👍👍希望黎紧发掘多啲新菜式,下次一定会黎试日式早餐!Btw, 老板如果在场会同客人倾计,好亲民,气氛好好👍

餐厅唔大,只有几张台,好在有预先订位,因为我满座。
老板知我哋为朋友庆祝生日都预先留左入面较舒适嘅位置👍

因为朋友钟意日式菜,所以想试吓,估唔到有惊喜!

我哋嗌左华味鸟手羽先,送酒一流!味道几够,炸得岩岩好👍

我哋点左4人餐,起初惊唔够食,点知好饱🫣
渍物三食,正常中规中矩。

另一个主食拣左火炙牛肉拌饭,啲日式牛好嫩滑,烧得岩岩好!

串烧烧得唔错,火喉够,送酒一流

清酒煮蚬,啲蚬只只都好大只,新鲜👍但个汤酒味略重。

Btw, 老板如果在场会同客人倾计,好亲民,气氛好好👍

• 自家制免治鸡肉棒
  • 蟹肉蟹籽蟹膏拌饭