呢间店位于渣甸街再入入入, 平常人好少行经呢度, 如果唔系同事介绍呢间店, 我都唔知原来铜锣湾都有呢d咁特色既拉面店。餐牌唔算有好多款野食, 店内都见到都几多人食呢度既沾面。 樱虾沾面 $98樱虾其实叫樱花虾, 佢个名系因为细细既海虾皮拥有著红红粉粉既颜色, 看似樱花咁沾面汤底上面放满左好多樱花虾, 份量真系好鬼多, 汤底饮落好香浓而且带有好香既虾味但唔会太咸, 成个感觉比较普通既沾面汤多左份鲜味,沾面面质好弹牙, 沾埋个汤一齐食真系一流! 枱上其实有个炉如果觉得汤底唔够热可以放上去加热, 但个人觉得食到最后都够热, 无需要用枱上嘅炉,可能而家夏天关系唔使用啦,但冬天应该要一边用炉热住黎食! 辛辣沾面 $93沾面汤比樱虾沾面汤底更浓浓郁, 配埋面一齐食真系辣得十分过瘾, 不过因为汤底太辣了,再食原有既配料(叉烧肉) 只会食到肉质个口感, 食唔到原有个叉烧香味。黑松露带子捞面 $168呢个系店内最近推出既新食品, 黑松露份量一d都唔少, 上枱果时已经闻到阵阵既黑松露味, 用料真系绝不孤寒!除左有既黑松露之外, 仲放满左好多鱼子, 厚身既带子同配有半只半流既流心蛋, 成个卖相已经好靓!带子
餐牌唔算有好多款野食, 店内都见到都几多人食呢度既沾面。
樱花沾面
樱虾沾面 $98

辛辣沾面
辛辣沾面 $93

黑松露带子捞面
黑松露带子捞面 $168

带子系半烧, 轻轻烧一烧左个带子面就放上捞面面, 咬落去好林好新鲜

捞面个酱汁好足够之余而且当中都有用黑松露黎打造!! 食落去每条面都比黑松露酱汁包住, 沾满著黑松露既香味但唔会过份浓味, 鱼子好新鲜唔会有腥味, 配埋落个面一齐食口感更为丰富, 呢餐真系大满足!
2016-06-28
午餐