2018-04-20 231 浏览
上星期有朋友新屋入伙,朋友搬到大埔区住 ,佢话初初都有啲唔惯,但原来住落后发觉交通十分之方便,而且食店很多……参观完新居,我哋就去揾野食!我朋友都系食肉兽,最好梗系去打边炉,任饮任食啦!经过呢间潮福石锅,每位都系$198,仲包括指定海鲜,靓安格斯牛肉,三文鱼及象拔蚌刺身添! 同朋友食火锅,任食就最容易预算 !上到去装修同一般海鲜酒家没有太大分别,但服务员十分好礼貌,眼见附近嘅服务员,同样都系笑容可嘉,仲主动介绍麻辣火锅,佢仲话好正,中途佢见啲麻辣好似唔够多,仲加多一碗麻辣畀我哋自行㖭加,真系细心!睇下menu原来仲包埋朝日同嘉士伯啤酒任饮 ,饮得嘅朋友,呢个价钱真系好抵!海鲜拼盘大虾真系成只手指咁长,虽然不是活虾但系都好新鲜。贵妃蚌 相当大只食落亦爽口。龙趸鱼 块 肉质结实。圣子皇 很有弹力。安格斯牛肉,油脂及纹理分布均匀,而且每块大细适中,好有牛肉味!刺身拼盘,三文鱼及象拔蚌都系开胃小食!三文鱼系厚切的,好肥美其他任点火锅配料,我们只能够点些少,因为食完指定海鲜拼盘,刺身及安格斯肥牛之后,都已经好饱了!
! 同朋友食火锅,任食就最容易预算

海鲜拼盘大虾真系成只手指咁长,虽然不是活虾但系都好新鲜。

贵妃蚌 相当大只食落亦爽口。
龙趸鱼 块 肉质结实。
圣子皇 很有弹力。

刺身拼盘,三文鱼及象拔蚌都系开胃小食
!三文鱼系厚切的,好肥美