2021-05-22
食肆细细间,但冇所谓,最紧要用料得!而且成晚职员好好礼貌,又成日帮手加水,即使多客都服务好好,抵赞。刺身无论系虾、三文鱼、带子或北寄贝都好鲜甜。花之恋寿司三文鱼味道唔错,好多蟹籽。初初有d惊好多沙律酱,但食落却唔系死甜,反而比出面食嘅多左d酸味,竟然仲开胃。炸虾天妇罗上碟时新鲜炸起,摸落好热。不过我摆左一阵先食又好快唔够热添。值得一赞系炸得好好外层够脆且唔油腻。虾肉好嫩滑亦有虾味,可见用料同烹调技巧都上盛。炒杂菜好多木鱼丝,仲有好多冬菇,真落足料。部份菜炒得硬左少少,整体都好食。落左少少楜椒,惹味得黎唔会太咸。蚬肉汤蚬肉汤味道不过不失,唔会太咸。可惜系只蚬味道明显唔新鲜。生姜豚肉饭料好足,饭又多肉又多冬菇亦多,而最多嘅系姜...本人唔钟意姜,平时食会夹走大块姜。然而今次餐厅系将d姜磨得好碎,故此完全避唔到。不过如果钟意食姜的话,咁样整真系好好,睇到餐厅好有心。二人餐,系唔使加一服务费!
刺身
无论系虾、三文鱼、带子或北寄贝都好鲜甜。
花之恋寿司
炸虾天妇罗
炒杂菜
蚬肉汤
蚬肉汤味道不过不失,唔会太咸。可惜系只蚬味道明显唔新鲜。
生姜豚肉饭
二人餐,系唔使加一服务费!