2008-08-02
** 此 食 肆 的 第 六 十 九 个 笑 **今日(2-8-2008 Sat)同女友人CK o黎朗豪坊睇2:30pm o既Batman,我o地先o黎个lunch,又系冇特别指定下,求祈拣呢间.o黎到应该系1:30pm,室内座位full晒,我o地行去室外,好焗,且一阵油烟味,我o地更加唔钟意,走返入去,哈,o岩o岩有人走,有枱lu.我o地两个开头同样想要姜烧豚肉珍珠堡,CK就提议叫两个餐share食,哈,好啊.我就要照烧鸡肉汉堡,要o左B同C set,B拣o左蝴蝶虾,C set就有绿田园沙律.好,CK去买o野食,等好耐,佢拎个牌返o黎,佢话原来今日冇姜烧豚肉珍珠堡,要o左烤牛肉珍珠堡,我答我刚才睇menu至知原来单数日系姜烧豚肉珍珠堡,双数日就烤牛肉珍珠堡.而我都话佢知当我见到有黑醋鸡汉堡时,佢已经畀o左钱返o黎.而绿田园沙律佢就拣o左黑醋.我o地等多阵,o野食就奉上了.先o黎影影相.CK买多个细薯条,冇所谓.我o地将两个汉堡cut开,一人一半.先食照烧鸡肉汉堡,CK赞啲汁好味,鸡肉亦好味.我觉得不过不失,不过生菜都几新鲜.但其实我后悔要呢个,真系应该要试黑醋鸡汉堡嘛.味道: 3.5
味道: 3.5分
然后食蝴蝶虾,点甜酱食,觉得啲酱抢晒啲味,我特登唔点酱食,都食唔到虾味,一般啦,不过CK话OK,食到虾味.
味道: 3分
接著食烤牛肉珍珠堡,因为呢个系饭汉堡,同埋啲牛肉碎碎地.我o地将其中一半搬过另一张纸时好论尽.我食喇,牛肉几咸,饭就淡淡咁,幸好啲饭都算好够黐,唔会散晒.CK话如果好啲饭煎㶶啲脆啲会更好.
味道: 2.5分
到绿田园沙律,只有生菜,半个蕃茄同粟米粒,开头我o个啲冇落太多黑醋,食到啲粟米几甜,但好细粒,但CK话食唔到甜,.之后我加多啲醋就冇晒味,可能CK开头加太多黑醋啦.呢个沙律o既份量少唔在讲,重冇相中o既罗马菜添.
味道: 5分 (其实呢个味道系自己调较出o黎)
最后系薯条,冇咩问题,著普通通
味道: 4分
呢o度o既食材系好新鲜,不过系烹调麻麻.
个个侍应都好勤快,好好礼貌,抵赞.
其他因素高分,所以可以畀个笑,继续努力吧.