2019-09-18 16 浏览
自从上次去左食海鲜粥底火锅,都有好一排无再食过呢类野。今次就黎左尖沙咀食呢间蒸气火锅。我地选左呢个328既海鲜餐。佢好在有D小食花生同青瓜,咁中间等D海鲜食既时2都有D野咬下,无咁闷。首先出场既就系沙包蚬同竹串海中虾。一食落我就知道今晚一定唔会失望,因为佢地都好新鲜。首先最重要既系完全无沙,真心我好怕出去食海鲜既最大原因就系怕佢吐沙唔干净,咁真系会成个人即刻down左。但呢间就完全无呢个问题,赞!鲍鱼熟得刚刚好,完全唔会干或者硬到咬唔开咁,也唔会韧到要咬好耐既食得落肚,味道也都好新鲜。元贝有粉丝,食落又系好鲜甜。桶蚝虽然蒸完细只左少少,味道都系唔错既,唔会有咩腥味。两种丸食落都唔错,猪肉丸唔会太肥腻咁,墨鱼丸就够爽口弹牙最后有啲瓜类,都系有啲蒜系面,唔会太寡,清清地甜甜地,都好食。

我地选左呢个328既海鲜餐。

元贝有粉丝,食落又系好鲜甜。

桶蚝虽然蒸完细只左少少,味道都系唔错既,唔会有咩腥味。

两种丸食落都唔错,猪肉丸唔会太肥腻咁,墨鱼丸就够爽口弹牙