2021-12-22
Youtube见过有人介绍呢间人和月鸡煲火锅店,cp值好高,今晚约咗朋友喺尖沙咀食饭一于食个大餐先😻本来想先食完鸡煲再打边炉,之前听闻鸡煲系好惹味,不过今晚得两个人食,惊食完鸡煲已经饱咗😿 所以我哋就选择酸菜鱼light啲,下次多人一定要食鸡煲!😻😻既然食靓牛同海鲜,汤底我地就拣清啲既皮蛋茜汤,食翻食材既鲜味😼海鲜拼盘好靓又多料,虽然冇龙虾,不过有好大只嘅扇贝同鲍鱼,cp值都好高。仲有一两款大蚬都好鲜甜,唔会有沙,好干净😽生蚝好大只好新鲜,食落无乜雪味第一round既牛肉有齐介绍,摆盘非常整齐吸引,具备晒我平时钟意食嘅牛下肩同封门柳。而封门柳油脂分布好平均,牛味非常香浓,肉质非常柔嫩😻无限任食都有得encore第一round食过既牛,果然cp值超高😽除左用手机落单,出面仲有好多蔬菜同特色丸自行挑选,款式都算几多,连出前一丁都有😹👍饮品都好多款式,我就饮乌龙解腻,好爽不过有时未冷泡得切,有几樽茶底唔够浓😿最后甜品唔系雪糕,竟然喺任食豆花加无限配料。喺劲饱嘅情况下,我都清左成碗😹 仙草加豆花真系绝配,又唔会太甜,好味😺
本来想先食完 鸡煲再打边炉,之前听闻鸡煲系好惹味,不过今晚得两个人食,惊食完鸡煲已经饱咗😿 所以我哋就选择酸菜鱼light啲,下次多人一定要食鸡煲!😻😻
仲有一两款大蚬都好鲜甜,唔会有沙,好干净😽
生蚝好大只好新鲜,食落无乜雪味
饮品都好多款式,我就饮乌龙解腻,好爽
不过有时未冷泡得切,有几樽茶底唔够浓😿
最后 甜品唔系雪糕,竟然喺任食豆花加无限配料。喺劲饱嘅情况下,我都清左成碗😹 仙草加豆花真系绝配,又唔会太甜,好味😺