2021-02-07 2804 浏览
🇭🇰祥仔·近排祥仔好似开咗好多间餐厅咁 佢海港城食酸菜鱼个间个景好似好靓咁🤩不过因为我哋唔系太食得辣 所以就试咗呢一间fusion嘅餐厅 佢所有嘢食都俾我想像中大份超多 我哋系饱到上心口🤣🤣不过佢啲嘢食真系做得几出色 每样都相当唔错 系一个用料出色嘅茶餐厅 之后我男朋友劲念念不忘 我一路打食评佢一路话要再去食多一次😂·法式龙虾汤海鲜一丁$98呢一个一黎真系超浓龙虾汤味🦞而且佢份量都真系好足 佢个鱼好大嚿 而且系煎到个皮好脆 啲鱼肉仲系超嫩 我劲钟意 之后上面𠮶两只大虾我男朋友都话超级新鲜🦐佢个出前一丁系真系索晒个汤汁系 劲入味 不过冇咗个麻油味 我就唔系好食得出佢系出前一丁 不过唔紧要🤣🤣🤣·祥仔脆脆猪扒饭$128佢呢一个大份到吓亲我地 佢个猪扒系劲厚身 炸到好脆 而且入边超嫩 完全唔会un😍😍佢个调味超好 而且佢个猪扒肉质好好 肥瘦比例啱啱好 每一旧都超好食🤤个饭就真系实在太大个啦 我哋最后都食唔晒 不过佢个蕃茄汁系好浓个种 超杰身🍅·海龙王两日两夜罗宋汤 +$48呢一个佢系好似𠮶啲seafood boil bag咁 佢系会上台先剪开比你 而且佢都几足料 入边好多海鲜 尤其系个鱿鱼超
🇭🇰祥仔
法式龙虾汤海鲜一丁$98
法式龙虾汤海鲜一丁

祥仔脆脆猪扒饭$128
祥仔脆脆猪扒饭

海龙王两日两夜罗宋汤 +$48
海龙王两日两夜罗宋汤

呢一个佢系好似𠮶啲seafood boil bag咁 佢系会上台先剪开比你 而且佢都几足料 入边好多海鲜 尤其系个鱿鱼超级鲜味😍个虾同埋带子就正常水准啦 佢个汤味道都好浓郁既 不过我觉得佢个香草味有啲太重 所以我自己就无咁钟意呢个啦🤭🤭
麦精十胜红豆冰+$25
杂果宾治 +$25
麦精十胜红豆冰

佢个红豆冰我男朋友超钟意 佢上面系有一个煮到绵晒嘅红豆雪糕 之后佢系将啲麦精打到好似思乐冰咁 劲有口感 下边仲有啲麦精奶 佢劲钟意😈😈我就嗌左杂果宾治 佢完完全全就系细个𠮶阵味 唔会话太甜得黎都几好饮 而且上面真系有好多杂果😍😍
#rbyeat
#rby港式