2018-11-13
今日约左朋友系旺角食饭,中意打边炉既我,今日当然品例外,都系打边炉啦!上OpenRice 揾左一阵,比我地揾到呢间横浜街场。呢间火锅店既卖点系,木桶喷泉火锅😱😱平时打边炉都系用传统既煲,用木桶黎打边炉都真系第一次,所以觉得好似几得意咁,有别于一般既火锅店,于是就去试下🤤🤤。一坐低,个环境好舒服,而且座位好宽阔。一d都唔迫,而且地方好新净,又唔会好大油烟味!汤底我地拣左个‘‘超甜粟米蕃茄汤’’,汤底如同其名,真系超甜!! 而且成个汤底好多栗米同蕃咁茄,非常足料👍🏾唔错首先我地叫左‘‘肥大肉蟹’’,好多肉,仲好多膏,而且蟹既鲜味香浓,真心好味🤤🤤 我地仲叫左‘‘鱿鱼筒’’,一客有6条,但每一条都系大大条,而且精莹通透,就算碌完之后条鱿鱼🦑都唔会缩好多😊而且一样都系好新鲜!正!😚最后我地仲每人叫左一份‘‘海鲜拼盘’’,呢个系2人份量,当中有鲍鱼、虾、扇贝,每一款海鲜都有2样,全部都好新鲜😋超鲜甜!!鲜虾爽口而且大大只,差唔多有成只手掌咁多😱😱😋😋鲍鱼都唔弱,非常爽口,而且好腍嫩食完呢餐海鲜盛宴真心满足,所有海鲜都好食鲜,而且一d都唔贵😆
呢间火锅店既卖点系,木桶喷泉火锅😱😱