2021-04-21
抱住中伏既心情上路有时会获得意外惊喜 估唔到为新蒲岗都有卧虎藏龙既CAFE看似系漱口水既佢其实系富士山特饮(爆炸糖柠檬梳打)坦白讲爆炸糖就感受唔到啦 但梳打系真心清新既当然太清新又点会满足到我呢黎杯打卡必备既焦糖爆谷朱古力 无限cream配上Garrett爆谷 ,就算爆谷浸完朱古力都保持脆脆最难得系就算无叫少冰,饮到尾杯朱古力都系咁浓冲住佢既拔丝咕噜肉而黎果然无令我失望 目测大概有十旧隔离台个女人完美示范唔靠另一半自己食哂 叻叻猪咕噜肉外皮脆到一个点 入口果下溶化埋我个心小食都好有趣 系谭仔口味既云耳同莲藕果然系够哂中西合璧既cafe热辣辣炒好既樱花虾粉丝唔洗五分钟已经抢哂有妈妈既感觉但又唔系妈妈炒到既味道 你明唔明阿?鸡翼相比之下就有少少失色啦,虽然佢咬落都系好JUICY,但系无谂过佢个蜂蜜芥末系比个酱你点,而唔系鸡翼个汁直接就系蜂蜜芥末,炸o野咁食法始终会好漏,不过佢有成五只都好大方下。
坦白讲爆炸糖就感受唔到啦 但梳打系真心清新既
当然太清新又点会满足到我呢
最难得系就算无叫少冰,饮到尾杯朱古力都系咁浓
果然无令我失望 目测大概有十旧
隔离台个女人完美示范唔靠另一半自己食哂 叻叻猪
咕噜肉外皮脆到一个点 入口果下溶化埋我个心
小食都好有趣 系谭仔口味既云耳同莲藕
果然系够哂中西合璧既cafe
唔洗五分钟已经抢哂
有妈妈既感觉但又唔系妈妈炒到既味道 你明唔明阿?
题外话/补充资料:
有一点遗憾系佢个menu夹错o左2张都系饭既set比我,所以我开头揾黎揾去都见唔到意粉已经觉得有少少奇怪,但我又无深究,后尾见隔离台都有举手反映呢个问题,我先知真系夹错o左,不过唔紧要啦,咁就比到个藉口我再返去食啦。下次黎一定试埋佢个甜品窝夫