2018-09-30
最最最中意就系捕实facebook同instagram有咩新餐厅,更重要系睇下有冇咩新优惠😋 见到呢间串王之王做紧新张优惠,正价时段有全单88折,所以就约埋朋友星期六晚试试佢😍 黎到发现呢度叫串王之王系因为要自己出去拣唔同嘅火锅串料去打边炉,然后店员仲话正宗食法系要一次过放一堆串烧落个汤度煮,好好笑😂 其实都真系几多野拣,净系牛肉都有净牛、泡菜牛卷、西芹牛卷等等,一串$5only,所以我地系疯狂攞😂😂我地拣左麻辣同蕃茄汤双拼。(一种汤底$108,加多种转双拼都系$128,其实几抵💁🏻♀️) 蕃茄汤底系极多蕃茄肉,打边炉打到尾都仲好有味😍😍😍 串串黎讲,我最中意贡丸、泡菜牛肉,五花腩同金菇肥牛,浸两边汤底食都超正。除左自己攞串串,仲可以喺menu叫啲非自助菜式。呢个「串王酥肉」好食!就咁食或煮一煮再食都得。皮炸得几香,肉都好滑。最后就讲讲今晚个酱料。平时打边炉一定落豉油,但呢度讲明唔用豉油,而系用麻油同蚝油,话系正宗食法。我试完都几中意,因为啲油仲好似可以解少少辣咁,亦好香芝麻味,有啲想带樽番去煮𩠌😂😂