😍值得一赞店舖装修特别,好有中国古代既感觉,打卡一流❄️🐥鸡丝凉伴粉皮 $68➡️如果唔系好食得辣既朋友,可以叫凉伴中和。呢个粉皮鸡丝,麻酱同青瓜嘅比例调配得刚刚好,唔会酱多太腻,青瓜/ 粉皮太多就会好水,呢间餐厅就冇呢个问题。🔥🐥麻辣鸡煲(半只)$168➡️有几种唔同既辣,今次我叫左小辣。一黎鸡煲香味噗鼻,食落口个味系好香浓嘅麻辣味,配上洋葱,芫茜,蒜头等等作为配菜,令到鸡煲个香味更加升华。同坊间嘅鸡煲有少少唔同,呢间鸡煲嘅口味偏麻辣,喜欢食辣嘅朋友可以试中辣/大辣。🦑椒盐鱿鱼须 $138➡️呢个鱿鱼须同大牌档茶餐厅有d唔同,佢地唔会用猛火炸到个鱿鱼须收干哂水,保存左鱿鱼须嘅鲜味,配埋用椒盐炒出黎嘅味道,比较香口。🍡黑糖脆炸糍粑 $58➡️外皮酥脆,内𥚃糯米烟韧,甜度适中。同黑糖黄豆份系简直系perfect match 🫶🏻🌼🍶菊花蜜 $48➡️饮品用富有古代感觉的酒埕送上。菊花蜜淡而清香,非常滋润,解辣一流。
😍值得一赞店舖装修特别,好有中国古代既感觉,打卡一流

❄️🐥鸡丝凉伴粉皮 $68

🔥🐥麻辣鸡煲(半只)$168

🦑椒盐鱿鱼须 $138

🍡黑糖脆炸糍粑 $58

➡️外皮酥脆,内𥚃糯米烟韧,

🌼🍶菊花蜜 $48

• 菊花蜜