2023-10-01
最近去开红磡黄埔天地行街就发现享膳坊 (黄埔站C出口) 有好多餐厅选择 非常集中呢间西餐厅 🖤Amber’s Table以牛扒、汉堡、海鲜🦞及自家制意粉🍝为主打 选择特别多 即使全家人口味唔同 都可以揾到心水选择今次嘅用餐体验绝对为📸视觉 + 味蕾😋带嚟全新享受😋我哋点咗几个餐厅✨招牌菜式:❣️烟熏扒美国🇺🇸肉眼(9安士)配薯条、黑松露酱及特色芥末酱 牛扒厚薄均匀 铁板上菜肉质色泽、质感、味道大大提升唔怪得食起上嚟别具一番风味😋❣️美国特级1200g安格斯斧头扒 配薯条(2-4人份量)斧头扒骨架非常大 果然名付其实同想像中嘅份量一样咁惊人巨型 气势磅礴🤩 唔使讲梗系 #相机食先 🤣外层烧得微焦金黄 火喉控制得宜 完全将肉汁锁紧够晒Juicy 无半点嚡口斧头扒 🥩肉味特别香浓食嘅时候会感受到满口油香馥郁绝对系 #食肉控 嘅朋友仔✔️必点之选❣️烧德国🇩🇪咸猪手 配酸椰菜及薯蓉咸猪手大大只 外层炸得金黄香脆又烟韧切开嘅时候热辣辣♨️ 入面肉质仍然嫩滑每啖均带点咸香 配酸椰菜一同进食 仲有助中和油腻感我自己一向都钟意食德国🇩🇪咸猪手呢个菜式 私心推介💕❣️ 蚬肉配自家制黑白扁意粉用上原锅上枱 相当有睇头
就发现享膳坊 (黄埔站C出口) 有好多餐厅选择
非常集中
呢间西餐厅 🖤Amber’s Table
以牛扒、汉堡、海鲜🦞及自家制意粉🍝为主打
选择特别多 即使全家人口味唔同 都可以揾到心水选择
今次嘅用餐体验绝对为📸视觉 + 味蕾😋带嚟全新享受😋 我哋点咗几个餐厅✨招牌菜式:
❣️烟熏扒美国🇺🇸肉眼(9安士)
配薯条、黑松露酱及特色芥末酱
牛扒厚薄均匀 铁板上菜
肉质色泽、质感、味道大大提升
唔怪得食起上嚟别具一番风味😋 ❣️美国特级1200g安格斯斧头扒 配薯条(2-4人份量)
斧头扒骨架非常大 果然名付其实
同想像中嘅份量一样咁惊人巨型 气势磅礴
🤩 唔使讲梗系 #相机食先 🤣
外层烧得微焦金黄 火喉控制得宜 完全将肉汁锁紧
够晒Juicy 无半点嚡口
斧头扒 🥩肉味特别香浓
食嘅时候会感受到满口油香馥郁
绝对系 #食肉控 嘅朋友仔✔️必点之选 ❣️烧德国🇩🇪咸猪手 配酸椰菜及薯蓉
咸猪手大大只 外层炸得金黄香脆又烟韧
切开嘅时候热辣辣♨️ 入面肉质仍然嫩滑
每啖均带点咸香 配酸椰菜一同进食 仲有助中和油腻感
我自己一向都钟意食德国🇩🇪咸猪手
呢个菜式 私心推介💕 ❣️ 蚬肉配自家制黑白扁意粉
用上原锅上枱 相当有睇头 份量十足 ❣️法国粉红玫瑰花🌹椰子沙冰🍧
粉色特饮 唔单止卖相吸引 📸
就连味道都非常讨好
有清甜椰子味道 够晒refreshing🌱 消暑又解腻 ❣️ 梳乎厘
即叫即焗嘅梳乎厘 足足用上6只鲜鸡蛋🥚制作而成
造法繁复 讲求火喉控制精准
外层焗得微黄 内层热辣辣♨️
空气感满满 非常松软
完全系为呢一餐画上圆完美句号⭕️ Amber's Table 整体食物水准一流 👍
份量非常充足 好适合家庭/朋友聚餐🍴
亦可以感受到店主用心经营💕