REFLECT Restaurant & Bar

2023-12-21 953 浏览
公道讲,间野野食系唔错嘅,价钱都合理,但成个用餐体验非常差。❌ 安排混乱 - book左位但去到话个位比人坐左,叫你等多30-45分钟

今次去食系早一星期经OpenRice 订位,去到食果日朝早都自己打去confirm一下,经电话沟通店员都问左话会安排好室内位。
book左7点30分,准时去到,问一问店员示意book左枱想入座,但店员一脸唔耐烦嘅样叫我同朋友企系出面等下先,以为佢系清枱,过左几分钟都反应就问另一个店员,先至帮我地check,我见到佢本簿度都有写低我个订枱同mark左室内,然后话我哋个室内位比人坐左(我同朋友都???),如果系要坐入面等多30-45mins,唔介意可以坐室外(果晚系得13度左右),咁我同朋友都冇计一场黎到照坐室外试吓会唔会好冻。结果都真系冻到晕,冻左半个钟左右先安排返室内位,途中仲好似嫌我哋多要求。❌ 漏单问题 - 连薯条都差唔多成个钟先到其实当日已经系平日嘅夜晚,见餐厅嘅人手其实足够,有7-8个楼面员工要招待10几枱客左右,但可能炒散为主,人多手脚乱。而喺两次落单时,店员都冇系用任何野mark低我哋嘅点餐,搞到两次落完单过一阵店员又再黎confirm点

❌ 漏单问题 - 连薯条都差唔多成个钟先到

其实当日已经系平日嘅夜晚,见餐厅嘅人手其实足够,有7-8个楼面员工要招待10几枱客左右,但可能炒散为主,人多手脚乱。而喺两次落单时,店员都冇系用任何野mark低我哋嘅点餐,搞到两次落完单过一阵店员又再黎confirm点单,既然5-6个items都记唔到不如用笔/其他野记底?仲要连续两个店员都系咁。
当然都不意外有漏单问题,我哋8点30左右点完餐,所有野食都要 9点15分后先到,难怪同场都听到有其他食客不耐烦开始同店员大声理论,搞到好似要大大声呼喝你哋先会做下野咁。
不过公道讲,除左刚入座时果位中年男士店员嘅态度差外,其他店员都态度几好,只系时间同其他安排上实在太差。
2023-12-20