2021-04-03 235 浏览
📌 Loop Kulture~深水埗深水埗另一充滿田園風的新cafe🌿新Cafe真係追極都追唔完 咁啱喺深水埗試埋🪵一共有兩層 但暫時二樓未開放水泥工業風的裝修配上Botanic Union的植物群🪴綠意盎盎 很有鬧市綠洲的感覺🤩木箱作為枱面 仲有畫係上面幾靚配上木椅同咖啡豆麻布袋嘅cushion~小擺設全部都很可愛 充滿心思😛食物選擇多數是輕食 適合飲杯咖啡傾吓計☕️門口位置比較熱 入邊位置冷氣大啲🌬店內唔同有機食物賣 例如有機米、乾果、油同其他日用品推行綠色低碳生活飲食文化 幾特別🌱人流都幾多 繁忙用餐時間係75分鐘亦係pet-friendly的咖啡店 可以帶狗仔一齊嚟🐶1️⃣ 焦糖香蕉法式吐司 𝗖𝗮𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹𝗶𝘇𝗲𝗱 𝗕𝗮𝗻𝗮𝗻𝗮 𝗣𝗮𝗶𝗻 𝗣𝗲𝗿𝗱𝘂 $𝟵𝟴 (𝟴.𝟱/𝟭𝟬)同朋友喺附近食完飯就諗住過嚟食甜品😋即叫即整 新鮮滾熱辣不過就要等二十分鐘 仲以為漏咗單😂我覺得個擺盤就算普通 不過就有唔少生果裝飾吐司浸左蛋漿 蛋味濃🥚質感較軟腍 比較似麵包布甸嘅質地🍞配上好濃嘅伯爵茶雪糕 味道很夾 🍨而且焦糖香蕉夠脆 伴碟一流 可淋上糖漿增加甜度 作為飯後甜品不錯😌2️⃣ 鮮奶咖啡 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲
📌 Loop Kulture~深水埗

深水埗另一充滿田園風的新cafe🌿
新Cafe真係追極都追唔完 咁啱喺深水埗試埋🪵
一共有兩層 但暫時二樓未開放
水泥工業風的裝修配上Botanic Union的植物群🪴
綠意盎盎 很有鬧市綠洲的感覺🤩
木箱作為枱面 仲有畫係上面幾靚
配上木椅同咖啡豆麻布袋嘅cushion~
小擺設全部都很可愛 充滿心思😛
食物選擇多數是輕食 適合飲杯咖啡傾吓計☕️
門口位置比較熱 入邊位置冷氣大啲🌬
店內唔同有機食物賣 例如有機米、乾果、油同其他日用品
推行綠色低碳生活飲食文化 幾特別🌱

質感較軟腍 比較似麵包布甸嘅質地🍞
配上好濃嘅伯爵茶雪糕 味道很夾 🍨
而且焦糖香蕉夠脆 伴碟一流
可淋上糖漿增加甜度 作為飯後甜品不錯😌

2️⃣ 鮮奶咖啡 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟰𝟬 (𝟳/𝟭𝟬)
另外亦點了一杯咖啡 配上精美拉花

環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 8/10
🍴: Loop Kulture
📍: 深水埗鴨寮街90號地舖
🔍: 10:00-18:00(Mon-Sun)

☟︎ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie深水埗