2020-11-19
今日喺新都会广场同朋友睇完戏未谂到食咩,周围行下见到有间餐厅叫「Boring?!」。我同朋友比个名吸引左就决定试下。铺踏入餐厅,就比墙上嘅一片绿吸引住。好有田园feel,好似去左野餐咁,感觉好relax。晚市精选组合套餐点左「黑松露软壳蟹意大利饭」同埋「伊比利猪肩前排配黑松露野菌汁」。跟餐送一份小食。小食嗌左「4只芝士焗蚝」。「黑松露软壳蟹意大利饭」面撒上干芝士片,食落好「芝」味😋。意大利饭好香黑松露味而且烟韧有咬口。意大利饭面上亦有苗(Sprouts ),清新解腻。软壳蟹好脆,重食到海水味,保留到水份,好juicy!「伊比利猪肩前排配黑松露野菌汁」印象中好似冇食过猪肩。猪肩好肥美,脂香四嗌够juicy而且腍身易咬。外面煎得微脆,入面有少少脂肪,食落个味好似乳猪。旁边嘅配菜都唔输蚀架。翠玉瓜甜,一咬就滴晒d汁出黎!虽然切得好厚但厚得黎唔硬,重好脆口。「芝士焗蚝」小食D蚝比芝士盖住,好似禾秆冚珍珠咁,就咁睇睇唔到蚝,要先揭起d芝士先睇到,令d蚝显得特别珍贵🥰。蚝鲜甜唔鯹,配合酸酸地嘅芝士,连我呢个唔太好食蚝嘅都赞好!👍🏻
晚市精选组合套餐点左
「伊比利猪肩前排配黑松露野菌汁」
「芝士焗蚝」小食