<坪洲系列>行手指山行到又攰又口渴,揾左个近码头嘅地方坐低饮杯野休息下。呢间cafe除咗系咖啡店之外,里面仲连住一个室内网球场,不过因为疫情关系暂停开放。由一对外籍夫妇经营,男店主系网球教练,系香港遇上另一半之后就一齐经营呢间cafe,老公教网球,老婆就打理铺头,成件事好浪漫💕店内装修几有置身外国嘅感觉,简单嘅木家具配以绿色植物同酒木桶摆设。虽然唔系对住个海,亦冇咩特别嘅打卡位,但面向住无乜人嘅街道,感觉都好舒服,坐喺度食下野叹杯咖啡,静静咁享受惬意嘅慢活生活食物饮品选择都唔少,提供咖啡、奶昔、沙冰,同贝果、松饼、蛋糕等轻食,另外亦有专为小朋友而设不含咖啡因嘅熊仔拿铁,几可爱架。饮品都几大杯,价钱又唔算好贵,就咁坐一个下昼发下呆都好chill_➤朱古力咖啡沙冰 Mocha iced blended drink(Large)🍫☕️🍧$45咖啡味几浓,微苦少甜,沙冰唔会话冇味或者好水好稀,质感都算绵密幼细,入口顺滑,唔会咬到一粒粒好明显嘅碎冰,够清凉解渴,室温下摆咗好耐都唔易溶成水,推介👍🏻➤草莓奶昔 Strawberry milkshake(Large)🍓🥛$45甜度适中,
<坪洲系列>

_

甜度适中,奶味同士多啤梨味都重,唔觉得似化学味或者药水味,饮落口感软滑,冇颗粒感,亦唔会太过结身,正常不过不失
朱古力咖啡沙冰$45  /  草莓奶昔$45

➤焦糖海盐布朗尼 Salted caramel brownie🍫$35
朱古力味都重,微甜带少少苦,偏干同硬身,唔够湿润绵密,面头有果仁碎同salted caramel 酱,麻麻地个酱,酸酸地,有啲奇怪,唔太推介
焦糖海盐布朗尼

_