2013-12-05 468 浏览
这间位于深水埗的甜品店, 第一次去帮衬只因店内的装修望上去很雅致, 店内主要是用白色为主, 予人感觉很整洁, 而且他们主力 sell 3.6 牛奶制成, 我深信甜品一定又香又滑了, 试过一次之后, 最近又再重临光顾了当日见店内只有数个客, 但服务员似乎也赖赖闲, 不甚愿意招呼客人, 我们叫了好几次才有人来落 order, 我喜欢蛋, 所以 order了椰王炖3.6牛奶蛋白, 甜品来到见个样已经唔想食, 蛋又唔完整, 又出水, 又黄, 食入口, 啲蛋好鞋口, 食左一口已经唔想食 倾城之恋, 即是由雪榚, 香蕉及布丁组成的, 外形也算可以, 但入口后, 发觉那布丁一啲都唔滑, 好鞋, 仲要无味潻 最后比较正常的是香蕉船, 但只是正常, 雪糕也不是滑的 回望以前来食的甜品, 外形及味道也不错, 但现在已完全变了, 变得更加差, 见佢啲客现在咁少, 都可以想像佢地嘅受欢迎程度了, 在今时今日咁大竞争下, 点可以再生存呢?  最起麻, 我再也不会光顾了!

椰王炖3.6牛奶蛋白
倾城之恋
最后比较正常的是香蕉船, 但只是正常, 雪糕也不是滑的
香蕉船
2013-11-19