2019-11-04 405 浏览
今次我有一手准备,揾左一间位于中环九如坊一间拉面店,点解无他的,因为我老公就爱就系食拉面,为左想佢放假可以 relax下,会陪佢四围游下食下好野氹下佢啰! 撑小店兼真系由日本师傅去煮理。门口就较现代感但店内透著自然光让人感到舒服,好多客人都系情侣,小家庭还设外卖架。要试就必选佢地嘅 No 1 招牌拉面啦 !卖相已经十分吸引,即刻喝口汤先,好浓郁有点杰身,满足其他配料都好正,由其腌过嘅辣牙choi炙热过嘅叉烧好好味超香,肥瘦厚薄适中,口感自然丰富,大满足。板烧厚切牛舌软淋又入味,醮点酱汁同少去胡椒酱就出色。而且落单时可选半份或一份嘅,我同老公选左半份,好留肚试其他小食!饺子自家制作的煎得香脆,热辣辣皮薄馅丰富,份量适中,又系必食之选。烧鱼饼金黄外表松软质感无平时嘅弹性,除鱼肉外还有豆腐同支豆粒,反而口感更突别,配姜蓉酱汁同食好好味道。

要试就必选佢地嘅 No 1 招牌拉面啦 !

板烧厚切牛舌
软淋又入味,醮点酱汁同少去胡椒酱就出色。

饺子

烧鱼饼