2016-06-13
话说小妹我已经Grad左,而家做紧full time,钱系多左但休息时间少左。难得今日dayoff,我会好好对待自己。之前系淘大附近温书,有时都会黎呢间度食,而家搬左我屋企楼下,今日落黎呢度食lunch先!嗱~唔好吓亲,我的确系一个人食咁多嘢(我既食量已经吓亲公司好多同事)不过最后都剩左小小米粉冬荫公米粉is卖飞佛~($39+$10+$10+$8=67)本身好中意啲配料,有莞茜,粟米,花生同芽菜。个汤底香料好够,唔会太酸,我有时叫中辣有时大辣,爱辣既一定要叫最辣。米粉好索汤所以我一定叫米粉加料有鸡翼尖,鸡丝同金菇。鸡翼尖系必叫!有5只,海南鸡翼尖既味,好抵食~泰式酸辣凤爪($48)凤爪已去骨,酸辣度啱啱好,唔会太辣。呢度会落好多芹菜,葱,莞茜,我呢位重口味人士既至爱!呢个系我都常食既,所以好推介!杞子红枣茶($22)讲真,呢度既热饮系偏贵,但好足料,之前系淘大有叫其他嘢饮,饮落都系好够味。如果有钱又想豪爽既,可以一饮
冬荫公米粉is卖飞佛~
($39+$10+$10+$8=67)
加料有鸡翼尖,鸡丝同金菇。鸡翼尖系必叫!有5只,海南鸡翼尖既味,好抵食~ 泰式酸辣凤爪($48)
呢个系我都常食既,所以好推介! 杞子红枣茶($22)