2022-08-12
之前成日都会去北角亲戚屋企打机, 打完就会去曼谷泰菜食饭, 咁岩去开附近做野想重游旧地下, 点知见佢围左板, 上网睇先知原来佢搬左舖, 唯有行前几步啦, 去到岩岩好有下午茶, 咁就叫左个$52 既海南鸡饭, 仲有埋汤, 再加$10 饮杯三式冰, 个餐本身都已经包左柠茶柠水个D, 出左消费券就加加佢啦一上菜个刻见到佢个经典泰国红色牒,劲好feel, 冇得去泰国都可以幻想住先海南鸡饭食第一啖有惊喜, 鸡有鸡味, 讲笑, 不过真心佢个鸡个鸡味系浓, 去左骨仲大大旧唔会切到好幼咁, 同埋唔会un, 再点埋佢个酱汁, 真系哗出声!不过如果有埋黑色甜豉油会仲开心, 佢个油饭望落好似冇咩色, 但食落个鸡油味劲出, 同埋唔会D 饭好淋, 有口感个冬瓜汤唔会好浓胡椒粉味, 唔错, 不过本身对汤呢样野就不太好上埋杯椰汁三式冰, 个杯好网红feel, 所以我都要帮佢影张大特写先, 个味同细个饮个时系一样架, 好感动最后佢下午茶仲有个3层塔, 可惜今次一条友黎食, 下次同多个FD就试下佢先