2023-12-19
西树泡芙系香港开店已经好多年,真系由细食到大,占据咗好多人嘅童年,佢哋的泡芙,已经无限回购无数次!今日收工经过观塘地铁站门市,见佢哋出咗圣诞系列嘅泡芙,造型好可爱,即刻买返几件俾Mina食😋一返到屋企,Mina 玩具都唔玩,即刻要食,睇Mina食得得咁开心,就知就知西树泡芙嘅魅力🥰佢话钟意圣诞老人🧑🎄但就又要食芒果味🥭,多心的小朋友,而我就最爱士多啤梨🍓今次我买左以下的泡芙:🌟芒果乳酪泡芙:结合了蓬松的泡芙外壳、香甜的芒果和滑顺的乳酪内馅。芒果香甜软淋,配酸酸甜甜的乳酪内馅,满满的芒果果肉,Mina食完一啖又一啖😋 ,所以长期销量冠军,唔系浪得虚名。🌟士多啤梨乳酪泡芙:将酸甜的士多啤梨和浓郁的乳酪内馅,注入到蓬松的泡芙中。我个人最爱士多啤梨,大大粒嘅士多啤梨连乳酪内馅连蓬松的泡芙外壳,一啖咬落去,会有幸福嘅感觉☺️🌟圣诞老人朱古力泡芙:以圣诞老人的为灵感,将浓郁的朱古力榛子内馅及用士多啤梨及蓝莓制成圣诞老人公仔,注入到香浓朱古力泡芙中。一眼就俾佢颜值吸引,谂到Mina见到都会好开心,所以就即刻买咗喇😁Mina最钟意芒果味同圣诞老人!
今次我买左以下的泡芙:
🌟芒果乳酪泡芙: