2015-01-26 778 浏览
这间系我由细食到大的老店之一,你耐不耐就会挂住佢嘅菜肉云吞同炸排骨,所以今日就谂住嚟食lunch , 星期日中午约一点左右,人不多不用等位,坐下点了"炸排骨汤面"同"三丝炒面",首先嚟嘅系排骨面,排骨同面系分开上令排骨冇咁易比汤整淋左,炸排骨整块也炸得非常漂亮,仲有佢已经帮你切开左约四块方便人客品尝,佢的颜色比外面店的效深啡色系一种给人好想食的炸物颜色,再加上佢特有甜甜的味道令你想食完一块再一块的感觉,以我自己来讲,我最钟意食最左同最右𠮶块排骨,因为系比中间的浓味同埋会多点肥膏在内,真系人间美味!面依然简单幼细而汤亦够味道,和排骨一齐食简直绝配!之后到我从未在这店食过的三丝炒面,佢六十五元一碟我一睇就觉得比较细碟份量比较小,材料有虾、火腿,菜等等,卖相比较一般,但当我食落口之后,感觉完全两口时,佢嘅汁料非常野味,佢炒到所有汁都可以平均包住晒啲面同料,所以你食每一条面或配料都可以完全食到佢个汁,而虾都几弹牙,好快唔觉唔觉就K.O晒成碟面,确实系有水准嘅炒面,只系如果比男人食系细碟左少少!
三丝炒面
炸排骨